Voiko nettideittailu ollakkin huono juttu?

Nettideittailu on tullut erittäin suosituksi tavaksi etsiä elämänkumppania, varsinkin kiireisten ihmisten keskuudessa. Kun katsookin listaa erilaisista deittisivustoista, huomaa ainakin ne asiat, että näitä sivuja on tarjolla todella monia, ja että moni niistä on kohdistettu juuri tietyntyylisiin ihmisiin.

Nopeasti ajateltunahan nettideittailu vaikuttaa todella hyvältä ratkaisulta. Kivempihan sitä on netin kautta etsiä seuraa, kun mennä ulos ihmisten sekaan ja etsiä niitä sinkkuja sitä kautta. Netissä on helppo tarkistaa tarjonta todella nopeasti, jonka lisäksi siinä on se hyvä puoli, että siellä tiedät suoraan ketkä etsivät seuraa ja ketkä ovat jo varattuja. En olekkaan mitenkään sanomassa, etteikö nettitreffeillä ole monia etuja face-to-face tapahtuvaan ihmisten tapailemiseen, mutta siltikin, uudet tutkimukset ovat antaneet siitä kuitenkin jopa ehkä yllättävän negatiivisen tuomion.

Deittisivustot eivät tuo iloa

Dan Ariely on eräs kuumimmista ihmisten käyttäytymistä tutkivista tutkijoista tällä hetkellä, ja hänen analyysinsä on vienyt hänet myös nettideittailun maailmaan. Tulos on ollut hyvin tyrmästyttävä, sillä hänen mukaansa suuri osa ihmisistä pitää nettideittisivustoja erittäin tyydyttämättöminä. Hänen tutkimustensa mukaan keskimäärin ihmisillä menee noin 6 tuntia ensitreffien järjestämiseen netin kautta, joka on todella pitkä aika kun miettii että siinä vaan istutaan tietokoneella ja ei tavallaan tehdä mitään järkevää tai useinkaan niin mielenkiintoista. Ja kun miettii että tämä on keskiverto aika, eli yli puolella menee tätäkin kauemmin, kun taas toiset jotka ovat geneettisesti onnekkaita, he saavat monesti treffejä hyvinkin helposti ja laskevat tätä keskiarvoa hurjasti.rakkaus

Lisäksi koska nämä deittisivut keskittyvät monesti niin paljon ulkoisiin ominaisuuksiin, ne saavat niiden käyttäjiä keskittymään näihin asioihin myös koneelta poissaollessaan. Näin heistä voi tulla pinnallisempia kumppaneja, jonka lisäksi erilaisten ulkonäköpaineet ja ajatukset voivat helposti nousta vielä enemmän pintaan. Monesti netissä joutuu tai ainakin kokee joutuvansa kilpailemaan niin kauniiden ihmisten kanssa, että sellaisia ei tavallisessa arjessa vastaan tule kovinkaan usein. Lisäksi netissä voidaan kuvissa antaa niin kiillotettu kuva, että se voi ihmiset saada kokemaan oma normaali ulkonäkönsä riittämättömäksi.

Onkin siis hyvin mahdollista, että nettideittilu voikin olla ihmisen itsetunnolle ja henkiselle hyvinvoinnille huomattavasti vaikempi ja huonompi asia kuin on aikaisemmin kuviteltu. Vaikka sillekkin on käyttönsä, tutkimuksissa on saatu vihjeitä vahvasti sen suhteen, että ulos meneminen ja ihmisten pyytäminen ulos kasvokkain voisi olla henkisesti parempia asia monille. Lisäksi se saattaisi auttaa löytämään enemmän kumppania, jonka kanssa on henkisesti samalla tasolla, ei vain pinnallisesti. Tämä onnistuu parhaiten, kun menee harrastuksiin joissa viihtyy, ja katsoo jos sieltä löytyisi mielenkiintoista seuraa.

Osalle nettideittilu on pelastus, esimerkiksi jos liikuntakyky on huono. Muiden kannattaa kuitenkin harkita, ennen kuin syöksyy syvälle nettitreffien maailmaan. Se voi olla jotain, mitä et ole osannut varoa.

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: