Lukeminen tekee hyvää aivoille ja mielelle

Riittävä rentoutuminen ja lepääminen on erittäin tärkeää kun halutaan huolehtia koko kehon ja mielen hyvinvoinnista. Kuitenkin rentoutumistakin voi tehdä väärin, ja monet uskovat että asiat jotka oikeasti eivät rentouta, auttavat heitä rentoutumaan.

Telkkarin katseleminen ei toimi

Tavallisin tapa jolla ihmiset “rentoutuvat” on television katseleminen. Tämä on passiivista, ja siinä vain lähes maataan sohvalla passiivisena, ja katsellaan aivot nollissa mitä ruudulla tapahtuu. Ulkoapäin katsottuna tämä vaikuttaisikin olevan äärimmäisen rentouttuvaa, sillä mitään ei tapahdu ja ihminen on liikkumatta jopa tuntikausien ajan.

Kuitenkin kun tutkimuksissa on tutkittu aivoja erilaisten aktiviteettien aikana, ei television antama rentoutus ole kovin vakuuttavaa. Kyllä, television katselu rentouttaa enemmän kuin vaikka aivoja paljon rasittavien töiden tekeminen. Kuitenkin, verrattuna moniin muihin harrasteisiin, jää se kauas taakse tehokkuudessaan. Parempi vaihtoehto rentoutumiseen ja aivojen lepuuttamiseen onkin esimerkiksi… Ran

Lukeminen (oli se sitten lehtiä tai kirjoja)

Lukeminen on eräs tehokkaimmista keinoista rentoutua ja saada rasitukset pois kehosta. Lukeminen pitää aivot hereillä, mutta toimii siten että ne samalla saavat rentoutua. Eräs klassisista tavoista jossa kääridytään takka tulen ääreen lehti tai kirja kädessä, onkin osoittautumassa erittäin tehokkaasi keinoksi pitää miele virkeänä mutta hyvässä kunnossa. Ja kun ajattelee, miten esimerkiksi erilaisia aikakausilehtiä saa halvalla, ei tämä ole edes kallis tapa, verrattuna pariin muuhun ehdokkaaseen.

Myös liikunta toimii todella hyvin

hieronta

Hieronta on myös erinomainen rentoutumiskeino, jossa yhdistyy nautinto ja fyysinen kosketus

Liikunta on toinen erittäin tehokas tapa pitää sekä mielestä että kehosta huolta. Parhaimmilaan aivojen kannalta vaikuttaisi olevan osittain raskas ja lyhytkestoinen rasitus, että myös pidempikestoinen ja kevyempi liikunta. Näin ollen sekä kävely että kuntosalilla käyminen ovat kumpikin loistavia keinoja koko kehon hoitamiseen, jonka takia mitä enemmän asiaa tutkitaan, sitä enemmän meille selviää kuinka tärkeää liikunta ja kuntoilu oikeasti on. Se ei todellakaan ole mikään bodarien juttu, vaan nykyään lähes jokainen menestynyt liikemies käyttää vähäistä vapaa-aikaansa ainakin jonkinlaiseen liikuntaa. Niin tärkeää se on.

Eräs hyvä keino on myös harrastaa jotakin tavoitteellisesti. Kun keskityt johonkin, ja käytät hieman aivojasi sen tekemiseen, saavat aivot samalla virikettä, mutta ne myös samalla rentoutuvat. Mielenkiintoisesti toisin kuin monesti on luultu, pieni rasitus aivoille ei tee niistä väsyneempiä. Rankat matemaattiset harjoitteet voivat olla liikaa, mutta pieni aivosolujen käyttäminen tekee hyvää koko keholle.

Yhteenveto

Kun siis tahdot lepuuttaa aivojasi töiden jälkeen, nouse mielummin sohvalta pois, tai vaihda ainakin telkkarin säädin kirjaan tai aikakausilehteen. Mielummin lähde kuitenkin ihan ulos liikkumaan, sillä ulkona oleminen ja liikunta ovat parhaita tapoja saada aivot lepäämään. Samalla saat hoidettua myös kuntoasi, ja sitä fyysistä kehoasi, jonka vaikutus näkyy taas hetken kuluttua aivoissa.

Liikunta siis parasta, mutta myös aivojen aktivoiminen tekee niille hyvää ja saa ne rentoutumaan. Passiivisuus ei ole paras keino rentoutua, ei todellakaan.

 

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: