Aloita päiväsi hymyllä

Yksi ehdotus huomiselle. Aamulla kun heräät, päätä että päivästäsi tulee upea. Sen jälkeen mieti joko mielessäsi tai kirjoita paperille viisi asiaa josta olet kiitollinen ja miksi.

Itse olen nyt miettynyt kiitollisuuden aiheita neljän päivän ajan, 10 aihetta päivittäin. Aluksi mietin että mistä mä revin niin monta kiitollisuuden aihetta. Mutta koko ajan niitä tulee lisää. Aihealueet voi jakaa ihmissuhteisiin, kehoon ja terveyteen, työhön ja harrastuksiin, maailman ihmeellisyyksiin tms.

Mieti miten mahtavaa on juoda puhdasta vettä suoraan hanasta! Se ei ole itsestäänselvyys kaikkialla. Myöskin ruoka on meillä aika yltäkylläistä. Se että ruoka on jääkaapissasi, vaatii aika monen henkilön työvoimaa. Ruoka ei ole itsestäänselvyys vaan se on kiitollisuudenaihe. Se upea luonto joka ympärillämme on…Siis yleensäkin koko maailma on aika huikea paikka. Entäpä oman kehon toiminnot. On aika hienoa että näen maailman silmilläni, kuulen korvillani, haistan tuoksut nenälläni ja maistan ruoan maut suullani. Omasta mielestäni on mahtavaa kiivetä köyttä ylös (uskalsin) tai uskaltaa nostaa omaa painoa painavempi tanko ylös syväkyykkyasennosta. On hienoa vain kävellä, sekään ei ole itsestäänselvyys. Ihminen on aikamoinen luomus.

hymyile

Usein myös monet ihmissuhteet jäävät itsestäänselvyyksiksi. Älä enää jätä näitä asioita sille tolalle. Koska et voi tietää päivää jolloin tämä henkilö ei enää ole elämässäsi. On ihanaa olla kiitollinen jostain tärkeästä henkilöstä elämässä. Miten mahtavaa olisikaan kertoa se hänelle?Myös yksi vanha sääntö on mielestäni loistava: ”Älä anna auringon laskea vihasi ylle”. Älä kuluta energiaasi negatiiviseen vihanpitoon. Opettele antamaan anteeksi.

Nyt siis haaste sinulle. Mieti päivittäin kiitollisuudenaiheitasi. Se voi olla kolme kiitollisuudenaihetta tai se voi olla kymmenen. Mieti päässäsi tai kirjoita ajatukset ylös. Pyri muistelemaan aiheita päivän mittaan.

Mistä sinä olet kiitollinen? Muistathan kiitollisuudenaiheesi myös hetkinä jolloin tuntuu että elämä on synkkää? Koska sinulla on aivan varmana kiitollisuudenaiheita elämässäsi. Nyt kaivetaan ne esiin.

Joten nyt päivän sana: kiitos.

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: